Οι χώροι που ενδέχεται να φιλοξενήσουν μετανάστες από τις ταραγμένες εστίες του πολέμου στη Βόρειο Αφρική είναι , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Flashnews.gr, η πρώτη προτεραιότητα των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αφού η Ελληνική Πολιτεία σπεύδει να \”οχυρώσει\” τα νότια παράλια με αεροσκάφος της Frontex με Πορτογαλικό πλήρωμα.

Ήδη το αεροσκάφος πραγματοποιεί αναγνωριστικές πτήσεις κατά μήκος όλης της νότιας ακτογραμμής, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των ανδρών του Λιμενικού Σώματος από ξηρά και θάλασσα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ.Βουλγαράκης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξετάζει όλους τους πιθανούς μεγάλους χώρους φιλοξενίας ενώ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Απόφαση πάντως δεν έχει ακόμη λήφθεί αφού προσμετρώνται όλα τα δεδομένα και \”ζυγίζεται\” και η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Όπως όλα δείχνουν οι κακές καιρικές συνθήκες εμποδίζουν μέχρι τώρα το απελπισμένο ταξίδι των μεταναστών, ενώ σε πλήρη επιφυλακή είναι οι αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook