Μία ομάδα ένοπλων κουκουλοφόρων εισέβαλλε σε μπανγκαλόου στην περιοχή του Ακαπούλκο και βίασε έξι τουρίστριες ενώ έδεσε με καλώδια κινητών τηλεφώνων και ιμάντες τους άνδρες που βρίσκονταν εκεί.

Τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό και έχουν αμαυρώσει τη φήμη του διάσημου θερέτρου, στο οποίο καταφθάνουν χιλιάδες τουριστών, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα θύματα είναι Ισπανίδες υπήκοοι, οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 20 έως 34 ετών και βρίσκονται υπό την προστασία των μεξικανικών αρχών.

Ο δήμαρχος του Ακαπούλκο, Luis Walton, καταδίκασε την επίθεση κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και υποσχέθηκε να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συλληφθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν για την πράξη τους.

Μίλησε για το λυπηρό γεγονός και σημείωσε πως κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεαστεί η εικόνα της περιοχής και τα έσοδά της τα οποία προέρχονται από τον τουρισμό.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την οργή των κατοίκων, οι οποίοι τον κατηγόρησαν πως προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό προς χάρη του τουρισμού. Με τη σειρά του ζήτησε συγγνώμη και τόνισε πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν ελέγχους και έχουν αποκλείσει την περιοχή της επίθεσης, ενώ πληροφορίες θέλουν την ομάδα των κουκουλοφόρων να είναι μέρος του οργανωμένου εγκλήματος.news247.gr