Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι Χανίων), σε συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛΕΦΚΙ) παρουσιάζει τον πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ του REUTERS Γιάννη Κολεσίδη το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

Ο Γιάννης Κολεσίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε φωτογραφία στο Εργαστήρι Μελέτης και Εφαρμογής της Φωτογραφίας (Ε.Μ.Ε.Φ). Εργάζεται σαν φωτοειδησεογράφος από το 1994. Μέχρι το 1997 συνεργάστηκε με τοπικό πρακτορείο φωτορεπορτάζ και από τότε έως το 2004 ανήκε στο δυναμικό του φωτογραφικού τμήματος της εφημερίδας «Έθνος». Από το 2004 έως και σήμερα συνεργάζεται με το διεθνές πρακτορείο ‘’ Reuters‘’ και με το μεγαλύτερο μέρος των περιοδικών των Κυριακάτικων εφημερίδων. Η δουλειά του έχει διακριθεί με μια σειρά από βραβεία ανάμεσα στα οποία είναι το δεύτερο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό World Press Photo 2009 στην κατηγορία “People in the Νews”, το Αward of Excellence στο διαγωνισμό Pictures of the Year International (POY) στη κατηγορία ‘’Πορτραίτο’’ το 2004 και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Ελεύθερο ρεπορτάζ» στο διαγωνισμό FUJI Film Euro Press Awards το 1999.Έχει παρουσιάσει το έργο του σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στο ΚΑΜ, ο Γιάννης Κολεσίδης θα παρουσιάσει δύο slide show με φωτογραφίες από την τελευταία του φωτογραφική δουλειά, με θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα το 2010. Θα πραγματοποιηθεί επίσης μία αναδρομή σε παλαιότερες φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ από αποστολές του στην Αιτή, στον Νίγηρα κτλ. Μετά την παρουσίαση ο κ. Κολεσίδης θα δεχτεί ερωτήσεις σχετικές με το έργο του.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook