Μια δράση με περιβαλλοντική ευαισθησία, όπως αυτή της δεντροφύτευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στην περιοχή του Ζαρού με τη συμμετοχή του Δήμου Φαιστού αλλά και ενεργών πολιτών που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, φυτεύοντας συνολικά περισσότερα από 250 δέντρα.

Στις εργασίες δεντροφύτευσης παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Ρομπογιαννάκης Σταύρος καθώς και υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Φαιστού.

  Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή είχε προμηθεύσει φυτά για την περιοχή, τα οποία και αποφασίστηκε να φυτευτούν σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από την τοπική κοινότητα του Ζαρού, θέλοντας με την κίνηση της αυτή, να αναδείξει τη σπουδαιότητα της δράσης αυτής, αλλά και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε οικολογικά θέματα. Το αποτέλεσμα της παραπάνω δράσης, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των δημοτών που θέλησαν να συμμετάσχουν εθελοντικά προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στα συνεργεία του Δήμου.

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη σχετικά με τη δράση της δεντροφύτευσης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «σκοπός των δράσεων είναι η αναγέννηση των οικοσυστημάτων και περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, καθώς και η ενδυνάμωση του φυσικού μας πλούτου. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους εργάστηκαν στη δράση αυτή, θεωρώντας ότι η συμμετοχή όλων μας, στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας έχει σπουδαία σημασία στην ανάπτυξη του τόπου μας.