Πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε στους επικεφαλής του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ).

Αιτία η επιστολή τους στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχ. Κωσταράκο, με την οποία τον καλούσαν \”να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει\” φημολογία σχετικά με υποτιθέμενη εισήγηση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για οικονομικά συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Σύμφωνα με την \”Καθημερινή\”, στο έγγραφο γινόταν αναφορά για διαρροή πληροφοριών περί συνεδρίασης του ΣΑΓΕ, στην οποία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, να γίνει εισήγηση για κατάρτιση νέου μισθολογίου, στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η παραλαβή του εγγράφου προκάλεσε οργή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς οι συντάκτες καλούσαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να απαντήσει σε φήμες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κλήθηκαν σε απολογία ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης και ο γραμματέας, αρχικελευστής Αναστάσιος Τσάκαλος.

Μετά την απολογία τους, τους επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή φυλάκισης 10 ημερών για αυθάδεια, έλλλειψη σεβασμού και υπακοής προς ανώτερο, προσβολή πειθαρχίας και υπηρεσιακής τάξης, καθώς και για πρόκληση ανησυχίας και σύγχυσης στα εν ενεργεία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος διατάχθηκε ΕΔΕ που θα διερευνήσει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων από τους προαναφερθέντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook