Σαν σενάριο για ταινία μοιάζει η ιστορία του 18χρονου Αυστραλού, ο οποίος το έσκασε από το σπίτι του τον περασμένο Νοέμβριο και χάθηκε στη ζούγκλα, αφήνοντας την οικογένειά του να πιστεύει ότι πέθανε. Η περιπέτειά του όμως δεν ήταν τόσο εύκολη όσο περίμενε, αφού εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες, σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση.

Όπως δημοσίευσε η «Daily Mail», ο Μάθιου Άλεν έφυγε από το σπίτι του τον Νοέμβριο εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και θέλοντας να δοκιμάσει τις αντοχές του. Το πείραμά του αυτό ωστόσο ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού ξεκίνησε χωρίς προμήθειες και νερό, μόνο με τα ρούχα που φορούσε, αλλά και σε μία πολύ άσχημη περίοδο, αφού το φετινό καλοκαίρι στην Αυστραλία (ο Νοέμβρης είναι καλοκαιρινός μήνας εκεί) είναι ιδιαίτερα καυτό και ξηρό.

Τελικά ο Άλεν εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες σε ημιαναίσθητη κατάσταση από δύο πεζοπόρους, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σπίτι του, στο Γουέστλι, βόρεια του Σίδνεϊ. Ο νεαρός είχε χάσει το μισό σωματικό βάρος του μέσα στις 9 εβδομάδες που έλειπε, ενώ όταν βρέθηκε ήταν μισότυφλος, γεμάτος βδέλλες και τσιμπήματα εντόμων, και με γάγγραινα στα πόδια του.

Οι Αρχές πιστεύουν πως στη διάρκεια των σχεδόν δύο μηνών που ζούσε στη φύση, τον προσέγγισαν αρκετές φορές μέλη των σωστικών συνεργείων και πεζοπόροι, αλλά εκείνος κρυβόταν για να τους αποφύγει.

«Επίτηδες πήγε στο δάσος – δεν χάθηκε σε αυτό», ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Χόρνσμπι που χειρίζεται την υπόθεση, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την έκπληξή του που ο 18χρονος άντεξε τόσο καιρό εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Μετά τον εντοπισμό του, ο Άλεν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Χόρνσμπι, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook