Με στόχο να μην καταστραφούν οι αγρότες της Κρήτης , να μην πληγεί η Ελληνική οικονομία που θα έχανε τις παραδοσιακές της αγορές στην Ευρώπη και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες , η Ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν επέδειξε αποφασιστικότητα και έδωσε λύση που αποσκοπούσε στην σωστή διαχείριση και εξασφάλιση της μεταφοράς των νωπών αγροτικών προϊόντων του νησιού.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση της όλης προσπάθειας και εξάρει την θετική συμβολή των αγροτών για την σύνεση, την υπευθυνότητα και την ψυχραιμία που επέδειξαν όλες αυτές τις ημέρες.

Ο κ. Δεικτάκης ευχαριστεί τον Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Κούρκουλο, τον Υπολιμενάρχη κ. Βερυκοκίδη , τον Πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Μπρά ο οποίος επέδειξε μια θαυμαστή ικανότητα ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο λιμάνι του Ηρακλείου , οι οδηγοί να καταγράφονται με σειρά ζύγισης και να μην υπάρξει αμφισβήτηση και εμπλοκή σε θέματα προτεραιότητας, καθώς και την Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών που έδειξε ωριμότητα και ευαισθησία απέναντι στους αγρότες της Κρήτης.

Όπως αναφέρει ο κ. Δεικτάκης, «ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλης με αποφασιστικότητα, σε συνεργασία με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη συντόνισαν όλες τις ενέργειες και με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ενήργησαν τάχιστα ώστε να μην καταστραφεί η αγροτική παραγωγή. Η αποφασιστικότητα του υπουργού διεφάνη, είχαμε μια σκληρή απόφαση αυτήν της επίταξης, αλλά αναγκαία στη συγκεκριμένη στιγμή».

«Συμμερίζομαι τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών» υπογράμμισε ο κ. Δεικτάκης, «τους συγχαίρω για την στάση την οποία επέδειξαν, που με την απουσία τους στο λιμάνι του Ηρακλείου δεν δημιούργησαν εμπόδια στην μεταφορά των προϊόντων και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα τα οποία εναρμονίστηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση ιδιαίτερα δε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οι οποίοι πραγματικά δια της απουσίας τους έδειξαν ότι συναινούν στο πρόβλημα των αγροτών» .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook