Ένας νεαρός Βορειοκορεάτης κοιμάται. Απαλή μουσική σε πιάνο ακούγεται (πρόκειται για μια εκδοχή του ποπ τραγουδιού We Are the World).

Σύντομα το φαινομενικά άκακο όνειρο μετατρέπεται σε κάτι πιο σκοτεινό: ο νεαρός επιβιβάζεται σε διαστημόπλοιο, το οποίο θέτει σε τροχιά ρουκέτα παρόμοια με εκείνη που εκτόξευσε η Βόρειος Κορέα τον Δεκέμβριο.

Το διαστημόπλοιο τίθεται σε τροχιά, σε κάποια στιγμή περνά από μία ενωμένη Κορεατική Χερσόνησο και σύντομα φτάνει σε μία πόλη που θυμίζει τη Νέα Υόρκη.

Στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση εναντίον της, ρίχνοντας πυραύλους στην πόλη, σε σκηνές που θυμίζουν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μαύρα σύννεφα καπνού υψώνονται» γράφει η λεζάντα στα κορεατικά. «Φαίνεται πως η φωλιά της κακίας έχει τυλιχτεί στις φλόγες» τονίζει.

Μέχρι την Πέμπτη το βίντεο είχε πάνω από 38.000 views από το Σαββατοκύριακο που ανέβηκε.

Την Παρασκευή το βίντεο αποσύρθηκε από το YouTube, μετά από καταγγελία της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision, σχετικά με τα δικαιώματα copyright.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εικόνες από το βίντεο προέρχονται από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι της Call of Duty.

Αν και η Πιονγιάνγκ δηλώνει ότι το διαστημικό της πρόγραμμα έχει ειρηνικούς σκοπούς, η Δύση ανησυχεί ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν επιθυμεί τη δημιουργία ενός συστήματος βαλλιστικών πυραύλων.

in.gr