Όλα τα «καυτά» θέματα -κινητοποιήσεις αγροτών, φορολογία ακινήτων και επανεμφάνιση της τρομοκρατίας- θα βρεθούν στο τραπέζι της συνάντησης των κυβερνητικών εταίρων, στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος της συνάντησης είναι να γεφυρωθεί η απόσταση που χωρίζει τους τρεις αρχηγούς σε πολλά ζητήματα και να ενισχυθεί η συνοχή της κυβέρνησης.

Οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συζητήσουν επίσης για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να διεκδικήσει την αύξηση του μεριδίου της χώρας στον κοινοτικό προϋπολογισμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να τους ενημερώσει για το νέο φορολογικό στα ακίνητα.

Σύμφωνα με το Βήμα, το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να μην είναι το κεντρικό θέμα στη σύσκεψη των αρχηγών το φορολογικό και επιθυμεί να έχει ληφθεί απόφαση στη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Για τις εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών ενδέχεται να γίνει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη συμφωνία των Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στην αντιμετώπισή τους ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κυβερνητική συνοχή έναντι του απεργιακού μετώπου.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να έχει το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων πολύ ψηλά στην ατζέντα του, καθώς θεωρεί ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση και να λήξει το ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσέλθει στη σύσκεψη με προτάσεις για το αγροτικό ζήτημα.

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης θα υποστηρίξει ότι πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις για να ικανοποιηθούν ορισμένα από τα αιτήματα των αγροτών (π.χ. φορολογία πετρελαίου και όρια συνταξιοδότησής), ενώ θα προτάξει το ζήτημα της κοινωνικής πολιτικής, ειδικά για τους μακροχρόνια ανέργους.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook