Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας σε Τεχνολογικά και Αναπτυξιακά Θέματα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής-Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων παρευρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Παρόντες στην υπογραφή του μνημονίου ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός, η βουλευτής Β΄Πειραιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κα Τζένη Βαμβακά, η βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της ΔΗΜ.ΑΡ. κα Μαρία Ρεπούση, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης, εκπρόσωπος της Εκκλησίας, Δήμαρχοι και Μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε πως «έρχομαι να δείξω το ενδιαφέρον και τη φροντίδα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που δεν είναι πρωτοβουλίες επικοινωνιακού χαρακτήρα, είναι πρωτοβουλίες ουσίας» και πρόσθεσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Έθνους μας αποτελούν το σιδερένιο βραχίονα για τη θωράκιση της άμυνας, της κυριαρχίας, της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της πατρίδος. Αυτή είναι η αποστολή τους».

Στη συνέχεια ανέφερε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και δεξαμενές επιστημονικών γνώσεων και εφηρμοσμένης τεχνογνωσίας, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία αυτή: «Θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία υλοποιεί τη σκέψη μας, υλοποιεί το όραμά μας, να φέρουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις πιο κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη και να εφαρμόσουμε τη συμπυκνωμένη επιστημονική γνώση, τις συμπυκνωμένες δυνατότητες εφηρμοσμένης τεχνογνωσίας στους συγκεκριμένους τομείς με ζητούμενο ένα: Να βελτιώσουμε υποδομές και διαδικασίες της καθημερινότητας στις τοπικές κοινωνίες και να έχουμε άμεσα θετικά αποτελέσματα για τη ζωή του πολίτη. Του πολίτη, του συμπολίτη μας που σήμερα σηκώνει δυσβάστακτο βάρος στην πιο δύσκολη περίοδο που ζει η χώρα τουλάχιστον από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα».

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook