Τον προβληματισμό του για το ισχυρό ευρώ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Με ανησυχεί το υψηλό επίπεδο του ευρώ. Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη ζώνη του ευρώ, παρά τα όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με Grexit, η κατάρρευση της ζώνης του ευρώ», τόνισε ο Γ. Στουρνάρας.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως το ανατιμημένο ευρώ δεν είναι μείζον ζήτημα για την Ελλάδα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών εξαγωγών διοχετεύεται εντός της ζώνης του ευρώ. Ωστόσο τόνισε πως σε «γενικές γραμμές υπάρχει ένα πρόβλημα με τα επίπεδα που κινείται το ευρώ».

Σημειώνεται πως την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι υπερτιμημένο ευρώ πλήττει την οικονομική ανάπτυξη στη Γαλλία και το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί μετά των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αλλά και στην ομάδα των 20 κορυφαίων οικονομιών.

Ο Μοσκοβισί σημείωσε ότι η υποχώρηση της κρίσης στην Ευρωζώνη εξηγεί εν μέρει την άνοδο του ευρώ, αλλά οφείλεται επίσης και στη νομισματική πολιτική άλλων χωρών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook