Μετασεισμοί συνεχίζουν να ταρακουνούν τα νησιά του Σολομώντα στον Ειρηνικό Ωκεανό, μια ημέρα μετά από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), νωρίς το πρωί σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η χθεσινή δόνηση προκάλεσε μικρό τσουνάμι ύψους 0,9 μέτρου, το οποίο έπληξε την περιοχή Λάτα στο απομονωμένο νησί Σάντα Κρουζ, προκαλώντας πλημμύρες και αναγκάζοντας πολλού κατοίκους να βρουν καταφύγιο σε υψηλότερο υψόμετρο.

Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν σε τουλάχιστον πέντε χωριά, ενώ σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, αρκετοί πολίτες είναι ακόμη αγνοούμενοι.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων», δήλωσε αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών, περίπου 3.000 άτομα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.protothema.gr