Οι συμβασιούχοι και ωρομίσθιοι, διδάσκοντες και διοικητικοί υπάλληλοι του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Παραρτήματος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ρέθυμνο, με δημόσια παρέμβασή τους καταγγέλλουν ότι συνεχίζουν να εργάζονται απλήρωτοι για 4ο συνεχόμενο μήνα.

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με εκπροσώπους των διδασκόντων, επειδή το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει μέχρι σήμερα υπογράψει την Π.Υ.Σ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) η οποία δηλώνει, για κάθε ακαδημαϊκό έτος το συνολικό αριθμό εκτάκτων που εγκρίνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Από τις αρχές του εαρινού εξαμήνου κληθήκαμε, αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, να ξεκινήσουμε την εργασία μας, αλλά μόλις αυτή τη βδομάδα μάθαμε ότι οι συμβάσεις μας δεν έχουν ανανεωθεί και ούτε γνωρίζουμε αν και πότε θα γίνει αυτό. Παρ’ όλο το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, για να μην επιβαρύνουμε τους φοιτητές μας, ερχόμαστε στον τόπο εργασίας μας και εκτελούμε κανονικά τα καθήκοντά μας μη γνωρίζοντας ωστόσο τι θα γίνει στο μέλλον.

Και συνεχίζουν στην επιστολή που απέστειλαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης:

Με το παρόν θέλουμε να :

- Ενημερώσουμε τους πολίτες της Κρήτης για το τι συμβαίνει σε ένα σημαντικό ίδρυμα του τόπου.
- Καταγγείλουμε την αδιαφορία του κράτους.
- Δηλώσουμε ότι, αν δεν καταβληθούν άμεσα οι μισθοί μας και αν το θέμα των συμβάσεων συνεχίσει να είναι μετέωρο, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες.