Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατά τη συνεδρίαση για άλλη μία φορά εξανέστη με τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που σύμφωνα με τον κ. είχε υπερβεί κατά πολύ το χρόνο των ερωτήσεων, όπως έχει συμφωνηθεί.

«Με οικτίρουν οι δικαστές που έχω την ατυχία να είμαι Πρόεδρος αυτής της Επιτροπής», εξανέστη ο Πρόεδρος της Προανακριτικής

«Ειδοποιήθηκαν από τα μέλη πως δεν αντέχουμε άλλο, θέλουμε να πάμε σπίτι μας» εξηγούσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής στους δημοσιογράφους. «Είπαμε οι ερωτήσεις να είναι 20 λεπτά, άντε 25, άντε 40 για την κ. Ζωή! Μου τηλεφώνησαν και διαμαρτυρήθηκαν πως ρωτούσε 60 λεπτά…» πρόσθεσε.

Η πλευρά Κωνσταντοπούλου εξιστορεί διαφορετικά τα γεγονότα. Σύμφωνα με τη δική της εκδοχή την ώρα που μπήκε στην αίθουσα ο κ. Μαρκογιαννάκης απηύθυνε ερωτήσεις στη μάρτυρα – δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου αναφορικά με τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, τον κ. Παπασταύρου, που το όνομα του φέρεται να είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την ίδια πλευρά αυτό… ίσως ενόχλησε και καταγγέλθηκε πως ακούστηκαν βαριές εκφράσεις με τον κ. Μαρκογιαννάκη να διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων πως του τηλεφωνούν δικαστές και επικρίνουν το ανακριτικό ύφος της βουλευτού και την κ. Κωνσταντοπούλου να τον κατηγορεί πως τη στοχοποιεί.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης πάλι από τη δική του πλευρά δηλώνει πως την ώρα που εισήλθε οι ερωτήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου αφορούσαν θέμα άσχετο γι’ αυτόν, και συγκεκριμένα για το C4i.

«Αψευδής μάρτυρας είναι τα πρακτικά» δήλωνε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Προανακριτικής κι έδωσε εντολή να του δοθούν τα πρακτικά εκείνης της στιγμής ώστε να τα αναγνώσει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Γιατί αυτή η εξαίρεση, ενώ τα πρακτικά απαγορεύεται να δημοσιοποιούνται;

«Από την ώρα που δημιουργείται ένα τέτοιο πολιτικό ζήτημα – γιατί πολιτικό ζήτημα είναι εφόσον ο κ. Παπασταύρου είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού – και η κυρία είπε πως εγώ τη διέκοψα όταν άρχισε να ρωτάει για τον κ. Παπασταύρου, αμυνόμενος θεωρώ πως υπέρτατο αγαθό είναι η σωστή ενημέρωση από τη συκοφαντία» δήλωσε ο Πρόεδρος και πρώην εισαγγελέας στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε δε πως του τηλεφωνούν φίλοι του δικαστές και τον οικτίρουν που έχει την ατυχία να είναι Πρόεδρος αυτής της Επιτροπής με τη συγκεκριμένη σύνθεση!

Από την την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκδώσει γραπτή ανακοίνωση – διαμαρτυρία. Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατήγγειλε πως η παρέμβαση Μαρκογιαννάκη έγινε γιατί ειδοποιήθηκε πως η ίδια ρωτούσε για τον κ. Παπασταύρου και έσπευσε να κλείσει τη διαδικασία.

Γιατί δεν έχει μοιραστεί η λίστα Λαγκάρντ στα μέλη της Επιτροπής;

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τους «καρφώνει» για… «τεμπελιά»!

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους ο κ. Μαρκογιαννάκης έδωσε μία εξήγηση γιατί τα μέλη της Επιτροπής δεν έχουν λάβει ακόμη αντίγραφο της πρώτης και της δεύτερης λίστας Λαγκάρντ, που προκαλεί εντύπωση.

Όπως εξηγούσε την διαδικασία αντιγραφής των cd που θα γίνει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα πρέπει να παρίσταται μία… 3μελής υποεπιτροπή της Προανακριτικής Επιτροπής και μέχρι στιγμής υπάρχει απροθυμία κάποιων να παραμείνουν στη Δ.Ε.Ε. για 7 και πλέον ώρες, όσο δηλ. χρειαστεί για να γίνουν τα αντίγραφα. Η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω καθυστερούν να ορίσουν εκπρόσωπο, ενώ τα άλλα κόμματα, μετά από κλήρωση έχουν ορίσει ήδη τον Σπ. Χαλβατζή του ΚΚΕ, ο οποίος είναι μέχρι στιγμής και ο μόνος πρόθυμος να υποστεί αυτή την… «κακουχία». Γιατί το έργο θα επιβλέψει «υποεπιτροπή»; «Φυλάω τα ρούχα μου» δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, υπό το φόβο διαρροών, αν και αναγνώρισε πως αυτά είναι… «καραγκιοζιλίκια».

Αλλά και σε αυτό το σημείο η κ. Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τον Πρόεδρο της Προανακριτικής, δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ όρισε εκπρόσωπο την ίδια και πως ήταν να μεταβούν σήμερα στη Δ.Ε.Ε. για την αντιγραφή της λίστας αλλά ο σχεδιασμός ναυάγησε επειδή η Ν.Δ. κωλυσιεργεί στον ορισμό του δικούς της εκπροσώπου.

newsit

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook