Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των αγροτών που παραμένουν στους δρόμους και προειδοποιούν ακόμη και με αποκλεισμούς εθνικών οδών, δηλώνοντας δυσαρεστημένοι από το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε όλα τα άλλα μέτωπα που εκφράζονται από την Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος, οι επικεφαλής της συγκεντρώνονται σήμερα, Παρασκευή στον Πλαταμώνα Πιερίας προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στο μέτωπο της Θεσσαλίας, οι αγρότες αποφασίζουν που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον κόμβο της Νίκαιας θα συνεδριάσουν την Κυριακή προκειμένου να αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

«Τους ικανοποιούμε ένα-ένα τα επιμέρους αιτήματά τους, γιατί να συνεχίσουν να κλείνουν τους δρόμους;» ήταν το ερώτημα που διατύπωσε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη και αφού είχε ενημερωθεί για τη δυσαρέσκεια εκ μέρους των αγροτών σχετικά με τις κυβερνητικές παροχές.

Οσα είπε στη συνέντευξη ο υπουργός, ωστόσο, δεν βελτίωσαν το κλίμα στα σημεία συγκέντρωσης των αγροτών.

Τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας. Παραγωγοί είναι συγκεντρωμένοι στον σιδηροδρομικό σταθμό της Νάουσας. Στις Σέρρες, οι αγρότες παραμένουν στη διασταύρωση του Λευκώνα και στα Κερδύλλια, ενώ τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα είναι παρατεταγμένα έξω από το Ροδολίβος. «Μπλόκα» έχουν στηθεί επίσης στο Κιλκίς, τα «Πράσινα φανάρια» και τη Χαλκηδόνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook