Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου και ο Μουσικός Σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ» σας προσκαλούν σε έναν Κύκλο Μουσικών Διαλέξεων.

Η πρώτη διάλεξη έχει τίτλο: «Ο Ντεμπυσύ και η εποχή του» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Αίθουσα «Καστελλάκη» (Κορωναίου 9, απέναντι από το πάρκο Θεοτοκόπουλου) με ελεύθερη είσοδο.

Η διάλεξη θα συνοδευτεί από ηχητικά παραδείγματα για την κατανόηση του έργου του Ντεμπυσύ και θα διανεμηθούν έντυπα, σχετικά με το θέμα, για όσους ενδιαφέρονται για μία πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση του συνθέτη.

Ο Ντεμπυσύ έζησε και δημιούργησε σε μία εποχή «καμπή» της πολιτισμικής μας ιστορίας. Σηματοδοτεί το τέλος μίας μεγάλης περιόδου στις τέχνες και την αρχή μίας νέας, με απροσδιόριστες διαστάσεις…

Ο ίδιος χαρακτηρίζεται ως ο πατέρας της σύγχρονης μουσικής. Εξάλλου, ο περίγυρός του με τις πολλές καλλιτεχνικές τάσεις (ιμπρεσιονισμός, συμβολισμός, αισθητισμός, παρνασσισμός στην ποίηση κ.ά.) προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον τοπίο για μελέτη και έρευνα.

Η διάλεξη εστιάζεται ακριβώς σε αυτόν τον περίγυρο, καθώς και στην προσωπική ζωή και το έργο του συνθέτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook