Στη σύλληψη δύο \”επαγγελματιών λαθρουλοτόμων\” οι οποίοι προχωρούσαν στην παράνομη κοπή καυσόξυλων τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν σε μάντρες προχώρησαν την Πέμπτη οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης ασφάλειας του Ρεθύμνου, και των ΤΑΕ προχώρησαν στη σύλληψη ενός 35χρονου και ενός 21χρονου, οι οποίοι διαπιστώθηκε πως προχωρούσαν στην  παράνομη κοπή  καυσόξυλων.

Οι δύο άνδρες είχαν αναπτύξει την παράνομη δραστηριότητα τους σε περιοχή του Μυλοπόταμου, και όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν τα καυσόξυλα που έκοβαν σε μάντρα στο Ρέθυμνο τα οποία και πουλούσαν.

Οι δράστες που είναι και παλιοί \”γνώριμοι\” των αρχών αναμένεται να οδηγηθούν στον εισσαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (07.02.2013) το βράδυ, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 35 και 21 ετών, για κλοπή (παράνομη κοπή ελαιόδεντρων) από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου καταγγέλθηκε παράνομη κοπή τριών (3) ελαιοδέντρων, από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού, στην τοπική κοινότητα Χρωμοναστηρίου, Δήμου Ρεθύμνου.

Από την διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι την ανωτέρω αξιόποινη πράξη διέπραξαν ο 35χρονος και ο 21χρονος, οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες (07.02.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μυλοποτάμου, κινούμενοι με Ι.Χ.Φ. και συνελήφθησαν.

Επιπλέον προέκυψε ότι, οι ανωτέρω είχαν προβεί στην παράνομη κοπή πέντε (5) ακόμη ελαιοδέντρων από το αγροτεμάχιο του 49χρονου τον προηγούμενο μήνα, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η συνολική αξία ανωτέρω ξυλείας ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ κατά δήλωση του παθόντα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν σήμερα (08.02.2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook