Πρώην αστυνομικός στο Λος Άντζελες, που απομακρύνθηκε από το Σώμα και κήρυξε «πόλεμο» σε αστυνομικούς και μη με 14σελίδο μανιφέστο του, θεωρείται υπεύθυνος για τη δολοφονία μέχρι στιγμής τριών ατόμων και τις επιθέσεις σε τρεις πρώην συναδέλφους του.

Για τον εντοπισμό του η αστυνομία έχει εξαπολύσει πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό, ενώ σε συναγερμό βρίσκονται συνολικά τρεις Πολιτείες αλλά και το γειτονικό Μεξικό. Κατά τη διάρκεια μάλιστα των τεταμένων επιχειρήσεων, η αστυνομία φαίνεται ότι πυροβόλησε εναντίον και άσχετων πολιτών.

Η έρευνα για τον 33χρονο Κρίστοφερ Ντόρνερ, που είχε υπηρετήσει και στις ένοπλες δυνάμεις πριν πάει στην αστυνομία μέχρι το 2008, επικεντρώνεται την Παρασκευή στα βουνά γύρω από τη λίμνη Big Bear.

Η αστυνομία βρήκε στην περιοχή καμένο φορτηγάκι του Ντόρνερ και ίχνη του. Οι αστυνομικοί κάνουν έρευνες «πόρτα πόρτα», όπως τονίζουν, έχοντας επίσης αποκλείσει τα σχολεία στην περιοχή ενώ έχουν θέσει υπό προστασία όσους «στοχοποιεί» το μανιφέστο.

Ο Ντόρνερ θεωρείται υπεύθυνος για το θανάσιμο πυροβολισμό της 28χρονης Μόνικα Κουάν και του συνομήλικου αρραβωνιαστικού της προ ημερών. Η Κουάν ήταν κόρη αξιωματικού της αστυνομίας του Λος Άντζελες, ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση που οδήγησε στην απομάκρυνση του Ντόρνερ από την αστυνομία.

Στον 33χρονο αποδίδονται επίσης δύο επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, με έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook