Τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση των 4 συλληφθέντων στο Βελβεντό Κοζάνης ανακοινώνει το μεσημέρι η ΕΛ.ΑΣ.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν αληθεύουν οι καταγγελίες, από συγγενείς των εμπλεκομένων στην υπόθεση της τρομοκρατίας και της διπλής ληστείας στο Βελβεντό, ότι υπέστησαν κακοποίηση και σωματική βλάβη από τους αστυνομικούς.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι τέσσερις νεαροί φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης, ενώ οι φωτογραφίες έχουν υποστεί προφανή ψηφιακή επεξεργασία (photoshop). Ερωτηθείς για το θέμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας είπε ότι -όπως του μεταφέρθηκε αρμοδίως- στις φωτογραφίες έγινε photoshop, προκειμένου οι δράστες να μπορούν να αναγνωριστούν από το κοινό.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση, επιχειρώντας να περιορίσει το επικοινωνιακό κόστος, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, εμφανίστηκε να μην υιοθετεί πλήρως την εκδοχή περί «τραυματισμού τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και αντίστασή τους» στην Κοζάνη.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσαν το πρωί της Δευτέρας ότι θα διεξαχθεί έρευνα από τη Δικαιοσύνη για τις καταγγελίες, ενώ τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι «κράτος δικαίου».

 

in.gr