Δεκαήμερη απεργία ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), μετά την εμπλοκή στο θέμα της συλλογικής σύμβασης, επικαλούμενοι παράλληλα έλλειψη προσωπικού «σε όλα σχεδόν τα τμήματα υποστήριξης και τις μονάδες παραγωγής».

Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στο Reuters πριν από λίγες μέρες o επικεφαλής του σωματείου των εργαζομένων Παναγιώτης Οφθαλμίδης, η απεργία θα πραγματοποιηθεί και στα τρία διυλιστήρια του ομίλου.

Σήμερα το πρωί προβλέπεται να ξεκινήσει διαδικασία διακοπής όλων των μονάδων του διυλιστηρίου του Ασπροπύργου μέχρι τη λήξη της απεργίας, αναφέρει το σωματείο στην εξώδικη δήλωση πραγματοποίησης της απεργίας.

Η διακοπή των μονάδων Θεσσαλονίκης και Ελευσίνας σχεδιάζεται να ξεκινήσει στις 6 και 7 Απριλίου αντίστοιχα.
Όπως προαναφέρθηκε οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης την πρόσληψη περίπου 25 χειριστών για το νέο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, επικαλούμενοι ζήτημα ασφαλείας.

«Σημειώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε όλα σχεδόν τα τμήματα υποστήριξης και τις μονάδες παραγωγής», αναφέρει το σωματείο. «Προσπαθούν να λειτουργήσουν τη νέα μονάδα βενζινών στη Θεσσαλονίκη χωρίς το κατάλληλο προσωπικό», υποστήριξε ο κ. Οφθαλμίδης.

zougla.gr