Ο Δήμος Φαιστού είναι ο μοναδικός δήμος της Κρήτης και ένας από τους 15 πανελλαδικά που επέλεξε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να υλοποιήσει πρώτος Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013».

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης διοργάνωσαν την 1η Συνάντηση Εργασίας Β’ Κύκλου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν οι κ. Καρατζόλη Ελένη Γενική Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, ο κ. Μανούρης Παναγίωτης Δ/νων Σύμβουλος Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. καθώς και εκπρώσοποι της ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. οι οποίοι τόνισαν ότι σε όλα τα προγράμματα εθνικής εμβέλειας θα ξεκινήσουν σταδιακά και θα ενημερώνονται οι πολίτες για την έναρξη και άλλων τμημάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι 15 δήμοι που θα ξεκινήσουν πρώτοι τα προγράμματα και οι οποίοι ήταν οι Δήμοι Φαιστού, Αθηναίων, Αλεξανδρούπολης, Ηλιούπολης, Θεσσαλονίκης, Μεσολογγίου, Ιωαννίνων, Μεταμόρφωσης, Νέας Σμύρνης, Πειραιά, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Τρίπολης και Τροιζηνίας.

Για το Δήμο Φαιστού πρόκειται να ξεκινήσουν αρχικά τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα. Αναλυτικά:

Επεξεργασία Κειμένου- Διαδίκτυο – 50 ώρες

Τοπική Ιστορία – 25 ώρες

Αγγλικά για το χώρο εργασίας ( Α2-Β1) – 25 ώρες

Γαλλικά για τον τουρισμό ( Α2-Β1) – 25 ώρες

Περιβάλλον και καθημερινή ζωή – 25 ώρες

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των υπεύθυνων των δήμων για την έναρξη και την υλοποίηση των πρώτων προγραμμάτων δια βίου μάθησης.

Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί έρευνα σε κάθε δήμο για την ανίχνευση τοπικών αναγκών σε προγράμματα.

Η έρευνα θα γίνει ηλεκτρονικά και οι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο μέσω internet, δηλώνοντας τι προγράμματα θα ήθελαν να παρακολουθήσουν στο Δήμο Φαιστού.

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη που ο Δήμος Φαιστού επελέγη από το Υπουργείο να ξεκινήσει τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα, να υποστηρίξουν την όλη προσπάθεια, αλλά και να επενδύσουν στη Δια Βίου Μάθηση.

Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από την Τρίτη 12/2/2013 εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο Δημάρχου υπόψη κας Σωπασή Ειρήνη τηλ. επικοινωνίας 2892340272.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook