Εκ βάθρων αλλαγές στο καθεστώς των προσλήψεων, μετατάξεων και μετακινήσεων του προσωπικού στις παραμεθόριες περιοχές προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών, επανακαθορίζοντας τον κατάλογο των περιοχών που εμπίπτουν στο συγκεκριμένο γεωγραφικό προσδιορισμό και ως εκ τούτου τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν σ\’ αυτές.

Συγκροτείται ειδική ομάδα εργασίας που θα αναλάβει:

Την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης ως προς τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας όπως αυτές έχουν καθοριστεί αναφορικά με θέματα προσλήψεων προσωπικού, μεταθέσεων, μετατάξεων, παροχής κανονικής άδειας, οικονομικών ή άλλων κινήτρων σε δημοσίους υπαλλήλους.

Καταγραφή των μετατάξεων ή μεταφορών που έχουν πραγματοποιηθεί.

Διατύπωση πρότασης για τον ορθολογικότερο επαναπροσδιορισμό των παραμεθορίων περιοχών ως προς τα ανωτέρω θέματα.

Μεταξύ άλλων στις παραμεθόριες περιοχές συμπεριλαμβάνονται οι νομοί Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων. Πέλλας, Σερρών, Δράμας, Φλώρινας, Κιλκίς, Καστοριάς και περιοχές των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.

Η πρόσληψη σε αυτούς τους νομούς μέσω ΑΣΕΠ γίνεται κατά προτεραιότητα, ενώ στη διαδικασία ισχύουν ειδικά κριτήρια, όπως η εντοπιότητα. Με ευκολία γίνονται και οι μετατάξεις.

Όσοι μεταταγούν σε αυτές τις περιοχές απολαμβάνουν ειδικών προνομίων, όπως το ειδικό επίδομα παραμεθορίου και στεγαστικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook