Τρεις μήνες μετά το θάνατο του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη στο ΠαΓΝΗ και οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Η συμπληρωματική Ε.Δ.Ε. –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του flashnews.gr – \’\’φωτογραφίζει\’\’ ως υπεύθυνο της τραγωδίας τον παιδοχειρουργό, ενώ γίνεται αναφορά και σε ευθύνες του Δ/ντη της Κλινικής. 

Μάλιστα μέσα από το πόρισμα δίνονται απαντήσεις και σε εκείνα που υποστήριξε ο γιατρός κατά την κύρια Ε.Δ.Ε.


Τότε ο παιδοχειρουργός είχε καταθέσει:

«Ζήτησα ράμμα 2.0 το οποίο χρησιμοποιείται βιβλιογραφικά στις περιπτώσεις αυτές αλλά και στην καθημερινή πρακτική της Κλινικής επί 20 συναπτά έτη. Η απάντηση της εργαλειοδότριας αλλά και της νοσηλεύτριας κίνησης είναι ότι δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο τέτοιο ράμμα.

Τότε απευθυνόμενος και στις δύο λέω ότι εγώ δεν κλείνω το παιδί αν δεν μου βρείτε το ενδεικνυόμενο ράμμα. Μετά από αρκετό χρόνο αναμονής επιστρέφει η νοσηλεύτρια κίνησης και λέει ότι «τέτοιο ράμμα στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει».

Επί της ουσίας ο γιατρός επικαλέστηκε ελλείψεις στο νοσοκομείο οι οποίες επηρέασαν τη δουλειά του.


Σήμερα έρχεται το πόρισμα της συμπληρωματικής Ε.Δ.Ε
που διενήργησε ο καθηγητής Δ/ντης της Μ.Ε.Θ. Δημήτρης Γεωργόπουλος στο όποιο γίνεται λόγος για ευθύνη – εκτός του ειδικευμένου γιατρού –  και του Διευθυντή της Κλινικής.

«Η κλινική καθημερινά καλύπτεται από ένα ειδικευμένο παιδοχειρουργό σε ενεργή εφημερία και έναν ειδικευόμενο είτε στην ειδικότητα της παιδοχειρουργικής, είτε στην ειδικότητα της γενικής ιατρικής. Σύμφωνα με το νόμο οι ειδικευόμενοι δεν έχουν ευθύνη για τη διαχείριση των περιστατικών. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο εφημερεύων ειδικευμένος παιδοχειρουργός και ο διευθυντής της κλινικής

Σε άλλο σημείο αναφέρεται: 

«Τόσο η στελέχωση της κλινικής όσο και το πρόγραμμα εφημεριών θεωρείται ικανοποιητικό και ως εκ τούτου η λειτουργία της κλινικής είναι ασφαλής. Η δυσλειτουργία αφορά πρόσωπα και όχι τον αριθμό των ιατρών που την στελεχώνουν.\’\’ 

flashnews.gr/ Ρ. Βουρεξάκη 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook