Προβάδισμα μεταξύ πέντε και επτά μονάδων δίνουν στο PD του Περιλουίτζι Μπερσάνι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις ιταλικές εκλογές, αλλά φαίνεται ότι το κόμμα θα χρειαστεί στήριξη για τη Γερουσία -με πιθανότερο «υποψήφιο» τον Μόντι. Ο Μπερλουσκόνι μειώνει την απόσταση που τον χωρίζει με το PD, την στιγμή πάντως που ο μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων καθιστά αβέβαιο το τελικό αποτέλεσμα.

Σε δημοσκόπηση του ISPO για την Corriere della Sera που δημοσιεύεται την Παρασκευή, τελευταία ημέρα που επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές στις 24 και Φεβρουαρίου, το μπλοκ της Κεντροαριστεράς (με κυρίαρχο το PD) βρίσκεται στο 37,2%.

Το κεντροδεξιό μπλοκ, με κυρίαρχο το PdL του Μπερλουσκόνι, εμφανίζεται στο 29,7%. Το μπλοκ του Μόντι βρίσκεται στο 13%, ενώ η αριστερή Ingroia βρίσκεται μεταξύ 4% και 5%.

Ανάλογη εικόνα δίνει και η δημοσκόπηση της Demos&Pi για την Repubblica. Σε αυτήν, το μπλοκ του Μπερσάνι εμφανίζεται στο 34,1% και το μπλοκ του Μπερλουσκόνι έχει ανέβει στο 28,6%. Το μπλοκ του Μόντι παραμένει κοντά στο 16%.

Με το μπόνους του πρώτου κόμματος, ο Μπερσάνι φαίνεται να οδεύει σε υγιή πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή. Ωστόσο, η εικόνα στη Γερουσία είναι διαφορετική, και εκεί (λόγω του μπόνους εδρών ανάλογα με την περιφέρεια) το προβάδισμα του Μπερσάνι εμφανίζεται κάτω από το 3% -σχεδόν στο όριο στατιστικού λάθους που δίνει η δημοσκόπηση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook