Μέγιστο όριο στις δαπάνες υπουργείων, φορέων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης από το τρέχον έτος έως το 2016 προβλέπει το νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μειωμένη απόδοση των μέτρων που ψηφίστηκαν μόλις τον περασμένο Νοέμβριο κατά 900 εκατομμύρια ευρώ, μειώνοντας το ύψος των αποφασισμένων μέτρων της περιόδου 2013-2016 στα 13,3 δισεκατομμύρια ευρώ, από 14,2 δισ. που περιελάμβανε το αρχικό κείμενο του μεσοπρόθεσμου και η συμφωνία με τους δανειστές.

Παράλληλα, στο νομοσχέδιο αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα για την διετία 2015-16, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν οι διαρθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις και οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Το νέο μεσοπρόθεσμο, το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης Φεβρουαρίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, προβλέπει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,5% του ΑΕΠ το 2013, έναντι αρχικής πρόβλεψης για 5,5%, επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 0,3% αλλά και διαμόρφωση του ΑΕΠ στα 183 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook