Τελευταία ενημέρωση:18:35

«Επιβεβαιώθηκε από μάρτυρες η ύπαρξη συμπλοκής στο πεδίο της σύλληψης», δήλωσε ο διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων  Παναγιώτης Στάθης, αναφερόμενος στις καταγγελίες για κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από τη σύλληψη των 4 στο Βελβέντο.

Οι συλληφθέντες φωτογραφήθηκαν από αστυνομικούς με κινητό τηλέφωνο και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή την ημέρα της σύλληψης.

Το βίντεο από τη σύλληψη που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, αντίσταση κατά τη σύλληψή τους προέβαλαν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες. Ο τέταρτος συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και δεν έφερε κακώσεις. Επίσης, ο κ. Στάθης υποστήριξε ότι ο 20χρονος συλληφθείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Βέροιας, εξετάστηκε από ιατρούς και «η κατάσταση της υγείας του περιγράφεται σε εμπεριστατωμένη ιατρική γνωμάτευση».

Ο κ. Στάθης υποστήριξε ότι σύμφωνα με στοιχεία και προφορικές μαρτυρίες «προκύπτει σαφώς ότι υπήρξε συμπλοκή, πάλη, για να καταβληθεί η αντίσταση των δραστών, να επιτευχθεί η σύλληψή τους και να ελευθερωθεί ο απαχθείς ιατρός όμηρος, τον οποίον οι δράστες είχαν επιβιβάσει βίαια σε κλειστό φορτηγάκι που επέβαιναν».

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

«Η ύπαρξη σωματικής πάλης αστυνομικών και ληστών στο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος των δραστών, στην οδό Τρύφωνος στη Βέροια» συνέχισε ο κ. Στάθης «προκύπτει από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο τόπο και οι οποίοι ανάλογα με την οπτική γωνία που βρίσκονταν μιλούν για συμπλοκή σώμα με σώμα, αντίσταση των δραστών, πτώση στο έδαφος και κύλισμα».

Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, ο απαχθείς ιατρός δηλώνει ότι δεν αντιλήφθηκε με ποιο τρόπο εξήλθαν από το φορτηγάκι οι τέσσερις νεαροί. «Η μαρτυρία του, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών και του ρόλου του -συγκινησιακό στρες, κατάσταση αιχμαλωσίας- εκτιμάται ως ειλικρινής» είπε ο κ. Στάθης.

Ο κ. Στάθης επικαλέστηκε και μαρτυρίες αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, που δεν συμμετείχαν άμεσα στην επιχείρηση σύλληψης των τεσσάρων αλλά ήταν αυτόπτες μάρτυρες κατά την προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση, οι οποίοι -όπως είπε- υποστήριξαν ότι είδαν τους συλληφθέντες να φέρουν μώλωπες, τραύματα και ίχνη αίματος στα πρόσωπά τους «κατά το χρόνο της αρχικής μεταφοράς στο αστυνομικό κατάστημα».

«Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη συμπλοκής στο πεδίο από τις καταθέσεις τις προφορικές, τις μαρτυρίες των μαρτύρων, τις φωτογραφίες που ελήφθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων, όπου εμφανίζονται τα πρόσωπά τους, όπως ήταν το χρόνο που μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση» κατέληξε ο κ. Στάθης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως σε εξέλιξη βρίσκεται η προδικαστική έρευνα για τις καταγγελίες περί βασανισμού των συλληφθέντων μετά τη σύλληψη, για την οποία όμως, τόνισε πως δεν μπορεί να προβεί σε δηλώσεις. Διευκρίνισε επίσης, ότι στην έρευνα έχει κληθεί και ιατροδικαστής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook