Τα ακίνητα, ο τουρισμός, το αλουμίνιο, οι κατασκευές, η ενέργεια, οι τηλεοπτικές συχνότητες και ο τραπεζικός κλάδος είναι οι τομείς στους οποίους έχουν επενδύσει τα τελευταλία χρόνια Ελληνες στη Σερβία και οι τομείς στους οποίους αναμένονται περαιτέρω επενδύσεις τα επόμενα χρόνια.

Αυτό αναφέρθηκε χθες από τον υφυπουργό Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Λιούμπιτς καθώς και τον γενικό διευθυντή του Σερβικού Οργανισμού Διεθνών Επενδύσεων κ. Μπόζινταρ Λαγκάνιν σε συνάντησή τους με Ελληνες δημοσιογράφους, καθώς βρίσκονται αυτές τις ημέρες την Αθήνα και σήμερα θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη.

Στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης ο υφυπουργός Ανάπτυξης της Σερβίας συναντήθηκε και Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι δείχνουν να θέλουν να επενδύσουν στο σερβικό έδαφος.

Μεταξύ των ομίλων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση ήταν η Eurobank, η Βιοχάλκο, η γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, και από το χώρο των νοσοκομείων ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών και η Euromedica. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμη ο όμιλος Ζερίτη, η Neon Energy, το ΕΒΕΑ και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σερβίας κ. Σ. Τσομώκος πραγματοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες επαφές με περίπου 40 ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη Σερβία και ετοιμάζεται επιχειρηματική αποστολή στο Βελιγράδι την άνοιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Σερβία και από τα 16 δισ. ευρώ των ξένων επενδύσεων στη χώρα τα 2 δισ. ευρώ είναι ελληνικά.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook