Με τα στοιχεία ενός φοιτητή του Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης με καταγωγή από την Στερεά Ελλάδα νοίκιαζαν τα διαμερίσματα- γιάφκες οι ληστές του Βελβεντού σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Ο νεαρός φοιτητής διαμένει τα τελευταία τρία χρόνια στο Ηράκλειο (η οικογένειά του στην Αθήνα) και πραγματικά είναι άγνωστο το πώς οι νεαροί συλληφθέντες κατάφεραν να αποσπάσουν τα στοιχεία του και να εκδώσουν πλαστές ταυτότητες.

Όπως είναι γνωστό, άτομα που έχουν κατηγορηθεί για τρομοκρατία έστηναν καρτέρι έξω από πανεπιστήμια της Αθήνας (Παντειο) ή ΤΕΙ και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς υφάρπαζαν στοιχεία φοιτητών. Στην περίπτωση όμως του νεαρού ο οποίος φοιτά στο Ηράκλειο δεν έχε συμβεί κάτι τέτοιο και πραγματικά κάνεις δεν μπορεί να εξηγήσει το πώς τα στοιχεία του βρέθηκαν στη διάθεση των συλληφθέντων.

Από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό είχαν στην κατοχή τους δύο πλαστές ταυτότητες.

Αυτό που προβληματίζει την Αντιτρομοκρατική είναι το κείμενο που αναρτήθηκε από τους «πυρήνες της φωτιάς» στο διαδίκτυο και σύμφωνα με αυτό οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη δεν είναι μελη των «πυρήνων». Παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους 4 «αναρχικούς αιχμαλώτους».

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση τους, για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης «τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας» τονίζοντας ότι από τις συλλήψεις δεν «χτυπήθηκε» η Συνωμοσία και τόσο οι αντιλήψεις τους όσο και οι πυρήνες τους «παραμένουν αλώβητοι».

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης των τριών στο Βελβέντο καθώς και φωτογραφίες των συνολικά τεσσάρων δραστών που συνελήφθησαν για τη ληστεία της Κοζάνης, προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων (δείτε εδώ)

εφημερίδα Πατρίς/ Θάνος Περβολαράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook