Απάντηση στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το επεισόδιο της Πέμπτης στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, έδωσε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, παρέχοντας διευκρινήσεις σχετικά με την εμφάνιση του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ και δη στη μεγαλύτερη κατάθεση που υπάρχει στη λίστα.

Το απόγευμα της Πέμπτης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Προανακριτικής, απηύθυνε ερωτήσεις στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, σχετικά με τον κ. Παπασταύρου, όπως και για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με την Siemens, καθώς και το C4I. Ακολούθησε καβγάς μεταξύ της κυρίας Κωσταντοπούλου και του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιάννακη.

Την επομένη, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «τεχνητή ένταση στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης» με στόχο, όπως αναέφερε, «στην παρεμπόδιση της διαλεύκανσης της υπόθεσης». «Αυτή τη φορά, επιχειρήθηκε να αποτραπεί η διερεύνηση του συγκλονιστικού στοιχείου ότι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου φέρεται ως συνδιαχειριστής επενδυτικού fund συνδεόμενου με τη μεγαλύτερη κατάθεση στη λίστα Λαγκάρντ, που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων» ανάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σκιά αυτής της πολιτικής σύγκρουσης, ο κ. Παπασταύρου, προϊστάμενος του γραφείου ΕΕ και διεθνών σχέσεων της γραμματείας του πρωθυπουργού, παρενέβη και σε μια από τις σπάνιες δημόσιες δηλώσεις του, παραδέχθηκε ότι το όνομά του είναι στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά ο λογαριασμός δεν ανήκει σε αυτόν, αλλά σε πελάτη του, τον οποίο εκπροσωπούσε ως δικηγόρος.

«Θα το πω άλλη μία φορά για εκείνους που, δήθεν, δεν το ξέρουν: Ήμουν δικηγόρος διεθνούς επενδυτικής εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων που δραστηριοποιείτο κυρίως στο εξωτερικό. Δεν έχω, όμως, καμία σχέση με φαντασιώσεις για λογαριασμούς 550 εκατομμυρίων ευρώ, με Siemens, C4I, Κατάρ κ.λπ.» σημειώνει ο κ. Παπασταύρου στη γραπτή του δήλωση.

Στη συνέχεια ο κ. Παπασταύρου, υποστηρίζει, ότι το όνομά του υπάρχει στη λίστα λόγω ενός εταιρικού λογαριασμού και διευκρινίσει: «Δεν ανήκει σε εμένα αλλά σε επιχειρηματία πελάτη μου, όπως επιβεβαιώθηκε καθαρά από την αρχή και από τον ίδιο». Παράλληλα, θεωρεί ότι υπάρχει θέμα, αλλά για τον ίδιο αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στη δήλωσή του: «Θέμα πολιτικού αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύει ότι η πολιτική ασκείται με ψεύτικες κατηγορίες και κύματα λάσπης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε, σχολιάζοντας την απάντηση του πρωθυπουργικού συμβούλου: «Η απάντηση του κ. Παπασταύρου ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη δική μας ανακοίνωση. (1) Δέχεται ότι είναι συνδιαχειριστής επενδυτικού fund που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ. (2) Δεν αρνείται ότι είναι συνεργάτης του κ. Σαμαρά».

«Τα βασικά όμως ερωτήματα αφορούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στην κάλυψη που παρέχει στον σύμβουλό του και σε ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υπόθεση της λίστας και όχι μόνο. Παραμένει επίσης αναπάντητο το ζήτημα της έρευνας από το ΣΔΟΕ της συγκεκριμένης κατάθεσης» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook