Με μια πρωτοφανή συγκέντρωση σε όγκο και παλμό που ξεπέρασε τις έξι χιλιάδες πολίτες, στην πλατεία Δημαρχείου στις 8 το βράδυ της Παρασκευής ο λαός της Ιεράπετρας ενωμένος μια γροθιά, μπροστά στο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της περιοχής που είναι η κατάργηση του Τμήματος Ιεράπετρας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, η επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου, η κατάργηση και υποβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών της Ιεράπετρας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση.

Η αθρόα και αναμενόμενη συμμετοχή πολιτών από όλες τις ηλικίες μαρτυρεί τη σοβαρότητα της πρωτόγνωρης κινητοποίησης. Πάνω από έξι χιλιάδες κάτοικοι της πόλης με ένα αναμμένο κερί στο χέρι συγκεντρώθηκαν στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Δημαρχείου και με υψωμένες γροθιές και συνθήματα πορεύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν οι φοιτητές του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ με πανό που έγραφε: “ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΟ MARKETING…ΞΕΡΕΤΕ ΗΔΗ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ” .

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην μεγαλειώδη συγκέντρωση ήταν:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΙΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ.
ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΗ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ.Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας βιώνουν πλέον τον απόλυτο παραλογισμό. Την ώρα που οι υπουργοί διατυμπανίζουν πως παίρνουν μέτρα στη λογική του εξορθολογισμού του κράτους για να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η Ιεράπετρα βιώνει την μέγιστη αναποτελεσματικότητα, που μεταφράζεται σε τεράστια καθημερινή ταλαιπωρία σε κόστος, χρόνο, χρήμα με την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών στον Άγιο Νικόλαο για τη διεκπεραίωση τρεχουσών υποχρεώσεων τους.

Απαίτησαν:

-Παραμονή του ΤΕΙ Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα και διασφάλιση του τίτλου των σπουδών του.
-Αυτοδιοίκητο, πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό νοσοκομείο.
-Πολυδύναμο ιατρικό κέντρο στο Μακρύ Γιαλό.
-Επαναφορά όλων των υπηρεσιών που απομακρύνθηκαν (ΔΟΥ, Λιμεναρχείο, ΟΤΕ, Τελωνείο, Τμήμα Αλλοδαπών, Μαθητική Εστία, ΕΘΙΑΓΕ, Πειραματικός Σταθμός).
-Παραμονή όλων των υπηρεσιών που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα στην πόλη.

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ιεράπετρα, σχεδιάζεται από την Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας να πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο.

Όλα τα καταστήματα, υπηρεσίες και σχολεία θα είναι κλειστά την διάρκεια της συγκέντρωσης. Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Μαρία Λιουδάκη» θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση της Επιτροπής για κλιμάκωση του αγώνα.

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης