Απίστευτη πρόκληση από τον βουλευτή του Κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης εναντίον της χώρας μας.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Καμέρ Γκέντς ισσυρίζεται πως «η Ελλάδα έχει εισβάλλει παράνομα σε 16 νησιά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο»!!

Ο Γκέντς στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποίησε στο τουρκικό κοινοβούλιο δήλωσε πως « το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου και της Μεσογείου και ποια απ’αυτά ανήκουν στην Τουρκία και ποια στην Ελλάδα, καθορίστηκαν με τις συνθήκες του Λονδίνου το 1913, τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων το 1947 όμως οι Έλληνες εισέβαλλαν σ’αυτά χωρίς να ρωτήσουν σε κανέναν » και ισχυρίζεται πως « αυτά τα νησιά ξεκάθαρα ανήκουν στην Τουρκία καθώς αυτό είναι γραμμένο στις συνθήκες. Ο Ερντογάν πραγματοποιεί μυστικές συνομιλίες με τους Έλληνες και δεν παίρνει μαζί του κανέναν αξιωματικό».

Τα νησιά που αμφισβητεί την ελληνική κυριότητα ο Γκέντς τα κατονομάζει ως «Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι».

Ο τούρκος βουλευτής υποστηρίζει πως ο Ερντογάν παραχωρεί αυτά τα νησιά στην Ελλάδα και ζητά « να μας παραχωρήσουν το πλοίο που πάνε κάθε μέρα στι Ιμραλι (σ.σ στον Οτζαλάν) για να πάμε να δούμε αν πράγματι αυτά τα νησιά είναι υπο την κατοχή των Ελλήνων”.

To θέμα «μυρίζει» για προετοιμασία πρόκλησης καθώς οι δηλώσεις του βουλευτή έγιναν στο τουρκικό Κοινοβούλιο.Υπενθυμίζεται πως πριν απο έναν περίπου μήνα προηγήθηκε δημοσίευμα στην αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδα Zaman που υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να έχει στην κυριότητα της 16 νησιά του αιγαίου και της Μεσογείου και γράφει «άρπαξε 16 νησιά λόγω της απουσίας της Τουρκίας, αναφέρουν οι ειδικοί» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος! Ανάμεσα στα νησιά που αναφέρει η εφημερίδα είναι οι Φούρνοι, η Γαύδος, το Φαρμακονήσι, Γαϊδουρονήσι, η Καλόλιμνος κτλ.

Η πρόκληση ξεκινά με τις δηλώσεις του πρωην αξιωματικού του τουρκικού στρατού και μέλους του δημοκρατικού κόμματος Ουμίτ Γιαλίμ ο οποίος υποστηρίζει πως « η Τουρκία για να λάβει την ημερομηνία διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε επέτρεψε την αρπαγή των νησιών αυτών από την Ελλάδα, από το 2004 η Ελλάδα άρπαξε στο Αιγαίο 11 και στη Μεσόγειο άλλα 5 νησιά και οι Έλληνες στρατιώτες κρατούν σκοπιές στα νησιά αυτά».

Ο προκλητικός Γιαλίμ ισχυρίζεται πως «εφ’οσον τα νησιά αυτά δεν αναφέρονται στη συμφωνία της Λωζάνης τότε γιατί να ανήκουν στην Ελλάδα»

Ο πρώην πρέσβης Φαρούκ Λόγογολου, ο οποίος είναι ένας από τους αντιπροέδρους μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος υποστηρίζει πως η κυβέρνηση Ερντογάν δεν υποστηρίζει τα συμφέροντα της χώρας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο «υπάρχουν γκρίζες ζώνες και σοβαρές ζώνες στο Αιγαίο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Τζελαλετίν Γιαβούζ που είναι αντιπρόεδρος του Τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγηικών Αναλύσεων (TURKSAM) ο οποίος υποστηρίζει πως «στο Αιγαίο υπάρχουν 152 νησιά και νησίδες που η κυριότητα τους δεν έχει καθοριστεί. Δεν αναφέρονται πως έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

onalert.gr