Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας…

«Η χώρα μας παίρνει 25% λιγότερα χρήματα από ό, τι πήρε και δεν αξιοποίησε την εξαετία 2007-2013.

Αν αυτό θεωρείται επιτυχία, τότε οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα» και αναφερόμενος στα κονδύλια που εξασφάλισε η Ελλάδα στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

«Ο Σαμαράς πανηγύριζε γιατί πήραμε είπε περισσότερα» τόνισε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι: «Έγινε μια ανακατανομή των πόρων και η χώρα μας πήρε όσα της αναλογεί. Δεν διεκδίκησε όμως ούτε ευρώ παραπάνω από το ταμείο αγροτικής ανάπτυξης. Ενώ χώρες του ευρωπαϊκού νότου όπως η Ιταλία και η Γαλλία πήραν πολλά παραπάνω γιατί διεκδίκησαν.»

Μάλιστα δεν δίστασε να εξαπολύσει ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον «κομπάρσο», σχολιάζοντας λίγο αργότερα ότι «στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Σαμαράς ήταν σαν να μιλούσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Είναι εκτός πραγματικότητας.»

«Θα πρέπει να σταματήσει ο δρόμος προς την καταστροφή, θα σταματήσουμε την καταστροφή αποκαθιστώντας τις χαμηλότερες συντάξεις. Ο μόνος τρόπος να βγεις από την κρίση είναι να δώσεις χρήματα σε αυτούς που ό,τι πάρουν θα το καταναλώσουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Αντί να μετατρέπει ο Στουρνάρας τους ιδιοκτήτες σε νοικάρηδες, να φτιάξουμε επιτέλους περιουσιολόγιο για όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων καθώς και υψηλότερο αφορολόγητο, ώστε να μην \”την πληρώνουν\” τα χαμηλά εισοδήματα. Έχει εξαγγελθεί τόσες φορές από τις ελληνικές κυβερνήσεις και δεν έχει γίνει τίποτα».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι «Εμείς θα έρθουμε να διαχειριστούμε τα ερείπια που έχουν δημιουργήσει.

Δε μπορεί το ΔΝΤ να παραδέχεται ότι ο πολλαπλασιαστής είναι λάθος και η κυβέρνηση να μην το βλέπει.

Η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Η Ζωή είναι ωραία αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε».

Τελειώνοντας ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η πραγματικότητα δεν παίρνει Photoshop όπως οι φωτογραφίες των λητών της Κοζάνης…

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook