Την ώρα που η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ πνέει τα μένεα κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μετά τις δηλώσεις του για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για την οικονομική κτάσταση της χώρας, με δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δίνει την σαφή στήριξη στον κ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του ανέφερε: «Χωρίς τον Στουρνάρα δεν υπάρχει κυβέρνηση. Δυστυχώς, εκεί που χρειαζόμαστε δέκα έχουμε μόνο έναν».

Προσφάτως κυκλοφόρησε στο γαλάζιο στρατόπεδο non paper για τα πεπραγμένα 2007-2009, προκειμένου να αθωωθεί η περίοδος του 2009 από τις κατηγορίες περί φουσκώματος του ελλείμματος.

Ουσιαστικά γίνεται προσπάθεια απάντησης στην κριτική που ασκήθηκε και από τον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι επί των ημερών του Κώστα Καραμανλή σημειώθηκε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Ελλάδας.

Στο non paper αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι η ευθύνη της ΝΔ αφορά μόνο το 9μηνο του 2009, αφού το τελευταίο τρίμηνο είχε αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, τα έσοδα είχαν καταρρεύσει και το έλλειμμα είχε διογκωθεί μεθοδευμένα.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση εμπόδισε τον Κώστα Καραμανλή από το να κυβερνήσει, καθώς «ο κ. Καραμανλής είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντάς τους να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο έξι αρχών για την οικονομική διαχείριση, το οποίο όμως απερίφθη πρωτοστατούντος του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.»

in.gr/Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook