Στην «σκληρή διαπραγμάτευση» του Α. Σαμαρά στις Βρυξέλλες, που απέδωσε καρπούς, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος απαντώντας στις επικρίσεις του Α. Τσίπρα που είχε χαρακτηρίσει «κομπάρσο» τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνεται από «άγνοια» για τα ευρωπαϊκά θέματα και είναι «εκτός πραγματικότητας».

«Καταφέραμε μέσα από την συρρικνούμενη πίτα να πάρουμε την μεγαλύτερη αύξηση από όλα τα κράτη μέλη», σημείωσε ο Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα«, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα κατάφερε να πάει από τα 11,5 δισ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόταση της Κομισιόν στα 18,5 δισ. κάτι που μεταφράζεται όπως υπογράμμισε σε αύξηση της τάξης του 60%.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε κομπάρσο τον πρωθυπουργό και τον κατέκρινε επειδή δεν πέτυχε τίποτα στις Βρυξέλλες, ο Σ. Κεδίκογλου, σημείωσε ότι πρόκειται για «απρέπεια» και «χαιρεκακία» αφού ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υπογράμμισε, ξεκίνησε τις επικρίσεις από το μεσημέρι, προτού καν ληφθεί η τελική απόφαση.

«Αδυνατώ να καταλάβω τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ. Πως γίνεται να είσαι κομπάρσος και να πετυχαίνεις την μεγαλύτερη αύξηση; Γιατί μας έδωσαν τα χρήματα; Επειδή είμαστε ωραίοι; Επειδή είμαστε μάγκες;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο μιας τέτοιας οριακής διαπραγμάτευσης, η λογική του Α. Τσίπρα «χτυπάω το χέρι στο τραπέζι» δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στο ευρωκοινοβούλιο όπου προμηνύεται δύσκολη η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού (χθες ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε για βέτο), ο Σ. Κεδίκογλου, επεσήμανε ότι η ψηφοφορία είναι μυστική και ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν «εκπλήξεις».

Τέλος, ερωτηθείς για την απεργία στα δημόσια ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την χαρακτήρισε μια «επαναστατική γυμναστική» άνευ λόγου, η οποία γίνεται εις βάρος των ίδιων των δημοσιογράφων.

e-go.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook