Με τις αποφάσεις που έλαβε χθες η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. έκλεισε ένας πρώτος κύκλος του κυβερητικού έργου, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Εξασφαλίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης, η μείωση του χρέους και υπήρξε ισχυρή πολιτική δέσμευση των ευρωπαίων εταίρων για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Οι χθεσινές αποφάσεις δικαίωσαν τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, την οποία θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, τόνισε ο κ. Κουβέλης, ενώ υποστήριξε πως το κόμμα του μπορεί να αποτελέσει την επισπεύδουσα δύναμη των μεταρρυθμίσεων.

Διεμήνυσε, πάντως, πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει πρόσθετα βάρη.

Αποχώρησε ο Ανδρέας  Νεφελούδης

Μετά την  ομιλία του κ. Κουβέλη, το μέλος της  Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέας Νεφελούδης ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από το κόμμα.

Ο κ. Νεφελούδης, ο οποίος είχε ήδη από το καλοκαίρι  διαφωνήσει με την συμμετοχή της  ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, υποστήριζε την άποψη περί «δεξιάς στροφής» και «πολιτικής μετάλλαξης» του κόμματος και ασκούσε κριτική στην ηγεσία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook