Με τις αποφάσεις που έλαβε χθες η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. έκλεισε ένας πρώτος κύκλος του κυβερητικού έργου, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Εξασφαλίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης, η μείωση του χρέους και υπήρξε ισχυρή πολιτική δέσμευση των ευρωπαίων εταίρων για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Οι χθεσινές αποφάσεις δικαίωσαν τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, την οποία θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, τόνισε ο κ. Κουβέλης, ενώ υποστήριξε πως το κόμμα του μπορεί να αποτελέσει την επισπεύδουσα δύναμη των μεταρρυθμίσεων.

Διεμήνυσε, πάντως, πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει πρόσθετα βάρη.

Αποχώρησε ο Ανδρέας  Νεφελούδης

Μετά την  ομιλία του κ. Κουβέλη, το μέλος της  Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέας Νεφελούδης ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από το κόμμα.

Ο κ. Νεφελούδης, ο οποίος είχε ήδη από το καλοκαίρι  διαφωνήσει με την συμμετοχή της  ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, υποστήριζε την άποψη περί «δεξιάς στροφής» και «πολιτικής μετάλλαξης» του κόμματος και ασκούσε κριτική στην ηγεσία.protothema.gr