Πέντε ως έξι άτομα που συμμετείχαν στη διπλή ληστεία στον Βελβεντό διέμεναν τα δύο προηγούμενα βράδια πριν από τη ληστεία -έχοντας μαζί και τον οπλισμό τους- σε δύο τρίκλινα δωμάτια ξενοδοχείου στην οδό Δημητριάδος στο κέντρο του Βόλου, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το λιμάνι.

Σύμφωνα με Το Βήμα, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που πραγματοποιεί από το πρωί του Σαββάτου έρευνα στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο δωμάτια νοικιάστηκαν από τον συλληφθέντα Δημήτρη Πολίτη με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, που ανήκει σε έναν 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί κουβαλούσαν τσάντες και σακίδια πιθανόν με όπλα. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναζητούν μαρτυρίες και στοιχεία από τις κάμερες στο σημείο αυτό, προκειμένου να συνθέσουν τις κινήσεις των δραστών και να βρουν στοιχεία για τα οχήματα που χρησιμοποίησαν.

Τον Μάρτιο του 2011 είχε εντοπισθεί στην οδό Ελλησπόντου στον Βόλο γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στην οποία είχαν εντοπιστεί αποτυπώματα που ταυτίζονται με αυτά των συλληφθέντων στον Βελβεντό. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι άλλοι 2-3 συμμετέχοντες στα γεγονότα στον Βελβεντό πιθανόν να αναχώρησαν από την Αθήνα την ίδια ημέρα που διέπραξαν τη ληστεία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην Ημερησία και ερωτώμενος εάν φοβάται ότι θα χυθεί πολιτικό αίμα και αν θα υπάρξει χτύπημα μεγαλύτερης κλίμακας απαντά: «Δυστυχώς δεν μπορώ να το αποκλείσω. Σίγουρο είναι ότι κάποιοι αυτό επιδιώκουν εδώ και μήνες».

in.gr