Ραβασάκια για ληξιπρόθεσμα χρέη, συλλήψεις με Αυτοφώρο, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και στοχευμένους ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν άμεσα, επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κλείσει η «τρύπα» που άνοιξε ήδη από τον Ιανουάριο στα δημόσια έσοδα. Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Ιανουαρίου ήταν μάλλον απογοητευτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων του Σαββατοκύριακου», το σχέδιο προβλέπει:

Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, τις επόμενες ημέρες θα λάβουν email ή επιστολή στην οποία θα δίνεται περιθώριο 20 ημερών για την εξόφληση ή τη ρύθμιση των οφειλών.

Με το Δικαστικό Τμήμα των ΔΟΥ ετοιμοπόλεμο, οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (μισθοί, καταθέσεις, απαιτήσεις εις χείρας τρίτων όπως π.χ. ενοίκια αλλά και λοιπά περιουσιακά στοιχεία) θα λάβουν μορφή χιονοστιβάδας σε φορολογουμένους οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, αλλά είτε «από άποψη» είτε επειδή μέχρι τώρα ήταν στο απυρόβλητο συνεχίζουν να μην καταβάλλουν τους φόρους τους.

Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας αποτελούν και οι τροποποιήσεις στις εγκυκλίους που εκδίδονται από την ηγεσία του υπουργείου, με τις οποίες θα αλλάξει η φιλοσοφία επιλογής των υποθέσεων προς έλεγχο.

Καθημερινά τηλεφωνήματα θα δέχονται όσοι δεν υποβάλλουν στην ώρα τους τις περιοδικές ΦΠΑ. Εκτός από το τηλεφώνημα, επιστρατεύονται επίσης ηλεκτρονικά και μη ειδοποιητήρια.

Στα μέσα Μαρτίου, πριν καλά-καλά εξοφλήσουν την τελευταία δόση για τον ΦΑΠ του 2010, οι φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν ακίνητη περιουσία αξίας πάνω από 200.000 ευρώ το 2011 και το 2012, πρέπει να περιμένουν τα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012.

Όσοι δεν πλήρωσαν ως όφειλαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013 και παράλληλα δεν έχουν καταθέσει πινακίδες, θα λάβουν τις επόμενες εβδομάδες ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών δύο φορές. Η δεύτερη είναι το πρόστιμο που επιβάλλεται στο ισόποσο των τελών κυκλοφορίας.

in.gr