Ραντεβού στον κόμβο της Νίκαιας για την πιο κρίσιμη, ενδεχομένως, σύσκεψή τους δίνουν το μεσημέρι οι αγρότες, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

Στο κάλεσμα των αγροτών της Λάρισας ανταποκρίθηκαν και εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών, οι οποίοι μετέχουν στη σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό δράσης.

Παράλληλα, οι συνάδελφοί τους στην Κρήτη αποφάσισαν συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων έως τις 18 Φεβρουαρίου και στους τέσσερις νομούς του νησιού, ενώ δεν αποκλείουν να ανηφορίσουν προς την Αθήνα, σε περίπτωση που αποφασιστεί διαμαρτυρία.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν το συμβολικό κλείσιμο των δρόμων έως και τη Δευτέρα, για μια ώρα κάθε μέρα.

Το Σάββατο, μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και έφτασαν μέχρι και τις πύλες της ΔΕΘ, όπου διεξάγεται η έκθεση Zootechnia.

Ποια στάση τηρεί η κυβέρνηση

Από την πλευρά της κυβέρνησης, διαμηνύουν προς τους αγρότες ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια, ενώ εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα θα επέλθει… κόπωση στο μέτωπο των μπλόκων. Μέχρις στιγμής, ακολουθώντας μια τακτική «κλεφτοπόλεμου» επιχειρεί να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς, χωρίς να προκληθεί ένταση με τους αγρότες.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε από τη Θεσσαλονίκη τους αγρότες να αποχωρήσουν από τα μπλόκα. «Οι αγρότες έχουν τα δίκια τους. Η χώρα, όμως, βρίσκεται στο “καλαπόδι” του μνημονίου. Θέλω να ζητήσω από τους αγρότες να κατανοήσουν ότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο, κάθε δυνατότητα που είχαμε για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους», είπε χαρακτηριστικά.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook