Με δέκα επιπλέον γιατρούς θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Ρεθύμνου μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα.

Επιπλέον άμεσα θα αναλάβουν υπηρεσία και 11 άτομα επικουρικό προσωπικό καθώς έχει ήδη υπογραφεί η σχετική προκήρυξη.

Το ιατρικό αυτό δυναμικό θα ενισχύσει τη λειτουργία του Ιδρύματος ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσει και η νέα πτέρυγα.

«Η επέκταση θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα αφού λυθεί και το θέμα του επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού σε πρώτη φάση και θα είναι μια μεγάλη αναβάθμιση για τις υπηρεσίες υγείας του νομού.

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου υπήρχαν και υπάρχουν προβλήματα.

Υπάρχει μια ισοπεδωτική απαξίωση όμως μιας προσπάθειας η οποία γίνεται τον τελευταίο χρόνο και η οποία έχει δείγματα που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν αποτελέσματα πάνω στα οποία μπορούμε να χτίσουμε και να συνεχίσουμε.

Την προσπάθεια αυτή αξίζει να την αναδείξουμε. Θέλω να υπενθυμίσω ότι σε μια δύσκολη συγκυρία ολοκληρώθηκε η νέα πτέρυγα που καρκινοβατούσε για δέκα και πλέον χρόνια, ενώ βρίσκεται η προμήθεια νέου εξοπλισμού κόστους τριών εκ. ευρώ από χρήματα του ΕΣΠΑ.

Έχουμε ήδη προσλάβει 12 γιατρούς και 24 νοσηλευτές ενώ σε ένα νοσοκομείο όπου οι νοσηλευόμενοι τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν 21% και οι μέρες της νοσηλείας περίπου 10%, είχαμε εξοικονόμηση πόρων περίπου 1.800.000 ευρώ.

Πρέπει να αναφέρονται αυτά διότι η προσπάθεια υποβάθμισης του ίδιου του νοσοκομείου εν τέλει δε προσφέρει εκείνες τις υπηρεσίες που πολλές φορές και οι προθέσεις εκείνων που διεκδικούν, και καλά κάνουν, δεν υπηρετούν. Εκτός από την αδιαφορία και η στρέβλωση και οι υπερβολές πολλές φορές βλάπτουν την υγεία» δήλωσε ο κ. Όθωνας

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook