Με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην περιοχή Λενταριανά των Χανίων, με Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στον γεμάτο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό παρέστησαν ο δήμαρχος Χανίων κ. Εμμ. Σκουλάκης και εκπρόσωποι από την περιφέρεια και την εκπαίδευση.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ανεφέρθη στο βίο, το μαρτύριο και τη διδασκαλία του Αγίου Χαραλάμπους, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι ο Άγιος Χαράλαμπος ζούσε την αλήθεια, ζούσε τον Χριστό, και ήταν άνθρωπος της αγάπης, της αρετής. Ήταν ταπεινός στο φρόνιμα αλλά γενναίος στην ομολογία της Πίστεως. Αγάπησε τον Χριστό εξ\’όλης της ψυχής και εξ\’όλης της διανοίας του, όπως είπε χαρακτηριστικα.

Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας την ομιλία του καλωσόρισε στο Ναό και στην ενορία τον νέο ιερέα, π. Εμμανουήλ ο οποίος ως συνεφημέριος του π.Κων/νου, πήρε την ευχή να διακονίσει τον οίκο και το ποίμνιο του Θεού με όρεξη και δημιουργικότητα.

imka.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook