Τουλάχιστον 36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και 31 τραυματίστηκαν στην πόλη Αλαχαμπάντ της Βόρειας Ινδίας, καθώς επέστρεφαν από το Κουμπ Μέλα, τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των ινδουιστών. Σημειώνεται ότι φέτος, σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης των πιστών που αριθμούσαν περί τα 30 εκατομμύρια.

Αποτέλεσμα της μαζικής προσέλευσης στην πεζογέφυρα στην οποία στέκονταν οι πιστοί ήταν η γέφυρα να λυγίσει από το υπερβολικό βάρος και ένα κιγκλίδωμα να καταρρεύσει. Έτσι, κάποιους από τους συγκεντρωμένους γλίστρησαν στη σκάλα, με αποτέλεσμα να προκληθεί, που οδήγησε στο δυστύχημα.

Η θρησκευτική γιορτή Κουμπ Μέλα, που πραγματοποιείται μία φορά κάθε 12 χρόνια και θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο, καθώς δεκάδες εκατομμύρια πιστοί συρρέουν στο σημείο όπου συναντώνται οι ποταμοί Γάγγης και Γιαμούνα για ένα τελετουργικό μπάνιο που πιστεύουν ότι ξεπλένει τις αμαρτίες τους.

Στους δύο μήνες από την έναρξη της γιορτής των Ιανουάριο, οι αρχές υπολογίζουν ότι συνολικά 100 εκατομμύρια άνθρωποι συρρέουν στην τοποθεσία.

Ή«»ταν η 55η ημέρα της θρησκευτικής γιορτής.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook