Ξένοι επενδυτές έχουν βάλει στο…στόχαστρο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη χώρα με το μεγαλύτερο μέρος από αυτές να λειτουργούν σήμερα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr στο κομμάτι των τουριστικών επιχειρήσεων και ειδικά των ξενοδοχείων θα επενδύσουν τρεις επιχειρηματικοί Όμιλοι, με ένα συνολικό ποσό που φτάνει τα 500 εκ. Ευρώ. 

Μεγάλο μέρος της πίτας αφορά την Κρήτη. Παράγοντες της τουριστικής αγοράς βλέπουν θετικά την εξέλιξη αυτή, αφού όπως τονίζουν «εκείνοι που θα επενδύσουν από το εξωτερικό θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν, ενώ δε θα στηριχθούν στα περίφημα ‘’βραχιολάκια’’ που εγκλωβίζουν εντός ξενοδοχείων τους επισκέπτες». 
Οι τρεις όμιλοι θα επενδύσουν από 200-200 και 100 εκ ευρώ ενώ σημαντικό ρόλο στην διαδικασία θα διαδραματίσουν οι τράπεζες, αφού λόγω των χρεών πολλών ξενοδόχων προς τραπεζικά ιδρύματα, τα τελευταία κρατούν την τύχη πολλών ξενοδοχειακών μονάδων στα χέρια τους. 
Εκείνο πάντως που ξεκαθαρίζεται, είναι ότι οι αγορές ξενοδοχείων θα γίνουν σύμφωνα με τις σημερινές εμπορικές αξίες των μονάδων και όχι στα ποσά που είναι υποθηκευμένα. 
Καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη είναι και η μείωση του κόστους εργασίας που έχει ακουμπήσει και τον ξενοδοχειακό κλάδο.

flashnews.gr/M. Αλεξάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook