Σε αγωγές προς τον ΕΟΠΥΥ, προχωρούν οι τοπικοί σύλλογοι των φαρμακοποιών, ζητώντας πλέον τόκους υπερημερίας λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών του Οργανισμού.

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, μόνο για τον μήνα Οκτώβριο ανέρχονται σε 235 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με το δεσμευτικό χρονοδιαγράμματος του Οργανισμού, έπρεπε τα χρήματα να έχουν εξοφληθεί έως τις 10 Ιανουαρίου.

Αντιθέτως ένα μήνα μετά, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει μόνο το 53% της οφειλής και ενώ ήδη εκκρεμούν οι οφειλές 185 εκατομμυρίων ευρώ για το Νοέμβριο και 140 εκατομμυρίων ευρώ για το μήνα Δεκέμβριο.

Σε συνάντηση των προέδρων όλων των συλλόγων με το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν όψει και της Γενικής συνέλευσης που θα γίνει αυτό το μήνα προκειμένου ο ΠΦΣ να καθορίσει τη στάση του.

«Δίνουμε μια καθημερινή μάχη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου «προκειμένου το ελληνικό φαρμακείο να παραμείνει ζωντανό. Οι φαρμακοποιοί με κάθετη πτώση τζίρου, με πολλά προβλήματα πληρωμών βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση. Βρίσκονται όμως πάντα στο πλευρό των ασφαλισμένων».

health.in.gr