Τον τελευταίο καιρό ζούμε στη χώρα μας μια ιδιότυπη κατάλυση Δημοκρατίας.

Στους οχτώ μήνες της Κυβέρνησης συνεργασίας είχαμε μόνο τρείς συνεδριάσεις Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ έγιναν είκοσι τέσσερις επικυρώσεις νόμων και είκοσι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και μόλις δεκαπέντε νομοσχέδια έχουν συζητηθεί στη βουλή.

Ενώ σε 32 χρόνια είχαμε οχτώ εντολές επίταξης η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε ένα μήνα να λειτουργήσει με μέτρα επίταξης δύο φορές. Εκτός αυτών, η λειτουργία της περιορίζεται σε ωμούς εκβιασμούς.

Ωμοί εκβιασμοί αντί επίλυση του αγροτικού ζητήματος.
Ωμοί εκβιασμοί για αλλαγή νόμου στις απεργίες και για lock out.
Ωμοί εκβιασμοί για ποινική δίωξη στους πολίτες που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ.

Μια κυβέρνηση την οποία τη διακρίνει το ψέμα και η ατολμία. Ψέμα, καθώς αποκρύπτει την αλήθεια από τους Έλληνες για την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας.

Δηλαδή για τα 200 δις ευρώ που χρωστάει η Ελλάδα στις χώρες της Ευρώπης και στο ΔΝΤ, τα 45 δις ευρώ που χρωστάμε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα 35 δις ευρώ χρέος σε ξένους επενδυτές, τα 18 δις ευρώ των Ελλήνων επενδυτών, (τους οποίους διέλυσαν με το PSI), τα 5 δις ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος και το δανεισμό των εντόκων γραμματίων κάθε μήνα, που αποτελειώνουν τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

Ατολμία, καθώς δεν τολμούν να συζητήσουν στη βουλή για την εφεδρεία, της ιδιωτικοποιήσεις, την εγγύηση του δημοσίου της τράπεζες 30 δις και το Μεσοπρόθεσμο 2012-2015.

Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι νέου τύπου φασισμός τότε τι είναι.

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook