Εγκαινιάστηκε σήμερα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός που βρίσκεται στο Μέγαρο της Αστυνομίας και ήδη τον λειτουργεί ο Δήμος Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ από αρχές Δεκεμβρίου του 2012.

Ο Παιδικός Σταθμός είναι δυναμικότητας 25 παιδιών και ήδη έχουν καλυφθεί οι 20 θέσεις.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου να κάλυψη πλήρως τις ανάγκες όλων των Δημοτών σε αυτόν τον τομέα, που είναι εξαιρετικά σημαντικός για τους γονείς, στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο κ. Κουράκης τόνισε ότι αυτή την στιγμή ο Δήμος Ηρακλείου λειτουργεί 21 Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και το επόμενο διάστημα θα εγκαινιαστούν ακόμη άλλοι δύο (2) και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ακόμα τριών (3) Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών ώστε να καλυφθούν στο έπακρο οι ανάγκες των Δημοτών μας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου επισήμανε ότι και ο χώρος που κατασκευάστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο παραχωρήθηκε από τη Δημοτική Ενότητα Ν. Αλικαρνασσού του Δήμου Ηρακλείου.

Η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κα Κόκορη Ελένη σε δήλωσή της τόνισε ότι πρόκειται για ένα χώρο που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, στον οποίο θα μπορούν να εμπιστευθούν οι γονείς την φύλαξη και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, και επισήμανε ότι και η διατροφή είναι προσεγμένη και πλήρως ελεγχομένη.

Τέλος τον Δήμαρχο Ηράκλειου ευχαρίστησαν τόσο ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Κρήτης Αντιστράτηγος Παραβολιδάκης Εμμανουήλ καθώς και ο Αστυνομικός Δ/ντης Ηρακλείου Ταξίαρχος Καραμαλάκης Μιχάλης που τόνισαν πόσο σημαντική ήταν η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού για του αστυνομικούς.