Την Τρίτη το απόγευμα θα συζητηθεί στη Βουλή η με αριθμό 11229/15-2-2011 Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την υπολειτουργία του δικτύου ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει ο κ.Στρατάκης, σε δυσμενή θέση έχουν περιέλθει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) “ΑΡΙΑΔΝΗ” στο Ηράκλειο αλλά και τα Συμβουλευτικά του Κέντρα σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς παρουσιάζουν αδυναμία εξεύρεσης πόρων αλλά και έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού που είναι απαραίτητο για την απρόσκοπτη λειτουργία τους. 

Το δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη συμβάλλει ουσιαστικά στην επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων, μέσα από ένα πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων, ωθώντας έτσι τα άτομα αυτά στην ομαλή κοινωνικοποίηση τους.

Μάλιστα, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ “ανακουφίζει” κάθε μήνα πάνω από 600 συνανθρώπους μας χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η παρεχόμενη ψυχολογική στήριξη στις οικογένειες αυτών.

Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ότι η εύρυθμη λειτουργία του εν λόγω κέντρου είναι πάγια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, την ώρα που η Πολιτεία οφείλει να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στα άτομα με εξαρτήσεις και να τους παρέχει την απαραίτητη φροντίδα και μέριμνα, μέσω των φορέων κοινωνικοποίησης και επανένταξης. 

Έτσι, καταλήγει ερωτώντας τον κ.Υπουργό σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, είτε με εξεύρεση χρηματοδότησης, είτε με ενίσχυση του με εξειδικευμένο προσωπικό, για να μπορέσει έτσι να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους μας που τις έχουν ανάγκη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook