Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10-2-2013, η κοινή άσκηση ετοιμότητας-ασφαλείας στο Λιμάνι του Ηρακλείου με το κωδικό όνομα ¨ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ ΙΙ¨.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, αλλά και τη εταιρεία security, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με γνώμονα την πλήρη εφαρμογή του κώδικα I.S.P.S.

Το κρουαζιερόπλοιο “NORWEGIAN JADE” με το πλήρωμά του πραγματοποίησε την πολύπλοκη άσκηση που κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή έτσι ώστε η άσκηση να γίνει υπό τις πιο πραγματικές συνθήκες.

Έτσι, με την εξέλιξη του σεναρίου κινητοποιήθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, καθώς ενεργοποιήθηκαν και οι μηχανισμοί του ΟΛΗ.

Επιπροσθέτως «κατέβηκαν» 11 βάρκες διάσωσης χωρητικότητας 1600 ατόμων. Τέλος πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης από τη θάλασσα, καθώς το σενάριο είχε και ¨άνθρωπο στη θάλασσα¨.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, κ. Γιάννης Μπρας δήλωσε:

« Είμαστε διπλά συγκινημένοι και χαρούμενοι, πρώτον γιατί τιμούμε την μνήμη ενός καλού φίλου και δεύτερον γιατί μόνο με συνεχή προσπάθεια, ασκήσεις και ετοιμότητα θα ανεβάσουμε το επίπεδο μας και θα είμαστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά που προβλέπεται αύξηση της κρουαζιέρας της τάξεως του 30%.

Το Ηράκλειο είναι έτοιμο και στα θέματα ασφαλείας να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί. Είμαι σίγουρος ότι εταιρείες κρουαζιέρας θα το λάβουν και αυτό σοβαρά υπόψη τους, όταν επιλέγουν τα λιμάνια προσέγγισής τους».