Με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών και οι Πολιτιστικοί Φορείς Ακρωτηρίου, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:30, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Το Α΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλέ (τάφοι Βενιζέλων) και θα περιλαμβάνει: επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου.

Το Β΄ μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ανδρέας Νανάκης, Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Καθηγητής Τμ. Θεολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι οργανωτές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αναπαράσταση των γεγονότων από το Ε3 Τμήμα της Ε΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών την οποία ετοίμασαν οι μαθητές έπειτα από την συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος «Ταξίδι στο χρόνο – Η πορεία προς την Ένωση».

Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ριζίτικο τραγούδι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρωνίου «Η Ομόνοια» και κρητικούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορδακίου «Η Σκλόκα», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρωνίου «Η Ομονοια», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καθιανών «Η Ειρήνη», το Χορευτικό Σύλλογο «Η Παράδοση» και το Χορευτικό Σύλλογο «Καγιαλές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook