«Εσκεμμένη υποεκτίμηση της ύφεσης» χαρακτήρισε ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που παρουσίασε σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες ενός νέου επεισοδίου της σειράς εμπορίου ελπίδας που σκηνοθετεί η κυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Μηλιός, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός ότι «ενώ τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού για τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους είναι μειωμένα κατά 9,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 και χαμηλότερα κατά 241 εκατ. ευρώ (προ επιστροφών φόρων) από τους επικαιροποιημένους στόχους, το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα».

«Μοναδική προτεραιότητα των κυβερνώντων αποτελεί ο καλλωπισμός των αριθμών, αντί της ικανοποίησης βασικών αναγκών της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η «αποτυχία στο σκέλος των εσόδων αντικατοπτρίζει τον βαθμό της ύφεσης, της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος και της αδυναμίας εκπλήρωσης των φορολογικών βαρών των υπόχρεων προσώπων».

«Δυστυχώς, για τους έλληνες πολίτες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων», εκτίμησε ο κ. Μηλιός, τονίζοντας πως «ο πυρήνας του προβλήματος είναι η εφαρμογή του προγράμματος που προκύπτει από το μνημόνιο της καταστροφής».

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook