Ειδοποιητήρια για να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις θα σταλούν μέχρι το τέλος Μαρτίου σε περίπου 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες, με το υπουργείο Οικονομικών να προωθεί την στελέχωση των δικαστικών τμημάτων των εφοριών για να μπορεί να φέρει εις πέρας και τις διαδικασίες κατασχέσεων σε περίπτωση μη ανταπόκρισης των υπόχρεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας εσόδων, κ. Χ. Θεοχάρης, έδωσε σε σημερινή σύσκεψη με εφόρους σαφείς εντολές να αναζητήσουν τους οφειλέτες ανεξαρτήτως ποσού και να στείλουν ειδοποιητήρια. Αυτά θα αποστέλλονται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε μέσω της κλασικής οδού των ταχυδρομείων και θα δίνουν 20 μέρες περιθώριο στους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Μάλιστα, θα παρέχεται και ένας ειδικός κωδικός για πληρωμή της οφειλής απευθείας στην τράπεζα, ενώ φαίνεται ότι τα πρώτα ειδοποιητήρια θα λάβουν εκείνοι που δημιούργησαν χρέη το 2012 (δημιουργήθηκαν συνολικά 13,2 δισ ευρώ).

Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε προς τους εφόρους ότι θα ελέγχονται και οι ίδιοι κάθε τρίμηνο για την πορεία των εσόδων των εφοριών τους και της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Δηλαδή, θα κρίνονται και οι έφοροι για την αποτελεσματικότητα των εφοριών που προΐστανται. Πάντως, ένα άλλο ζήτημα που ετέθη στη χθεσινή σύσκεψη (θα υπάρξουν κι άλλες μεταξύ του κ. Θεοχάρη και επικεφαλής σημαντικών εφοριών) είναι και η στελέχωση των δικαστικών τμημάτων των εφοριών.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook